Tátu trávila arzenem a fosforem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Tátu trávila arzenem a fosforem

Žena trávila vlastního otce, protože se chtěla vdát.
Žena trávila vlastního otce, protože se chtěla vdát. (ilustrační foto ara)

Vážnou chorobou onemocněl na sklonku roku 1923 jistý Jan V. z Přeštic na Plzeňsku. Místní lékař si s neznámým neduhem místního starousedlíka nevěděl dlouho rady, dokud nezjistil, že v mužově těle se nacházely arzen a fosfor.

﷯Nemocný ﷯Západočech měl ovšem štěstí, přece jen se po čase uzdravil. O případu referoval deník České s﷯lovo 29. ledna následujícího roku. Jak vyplývá z jeho informací, vážné podezření padlo na dceru Jana V. Annu (22). Ta totiž dávala obě jedovaté látky tajně po malých dávkách do pokrmů a pozvolna tak svého tatínka trávila. „Chtěla ho totiž otráviti z touhy po dědictví, protože se chtěla provdati za Karola H. (23) z obce Veľké Bošany v Nitranské župě,“ píše se v dobovém Českém slově.

Vážné podezření proti Anně V. zesílilo poté, co se ukázalo, že slečna z rodného domu v Přešticích beze stopy zmizela. „Po prozrazení prodala Anna všechny svoje věci a s milencem uprchla. Na oba byl vydán zatykač a jsou stíháni četnictvem,“ dodalo České slovo. Zda byli Anna V. a Karol H. dopadeni, zda byli souzeni a potrestáni, není dnes už známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.