Konec řádění patnáctiletých pobertů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Konec řádění patnáctiletých pobertů!

Kluci ukradli osobní auto.
Kluci ukradli osobní auto. (ilustrační foto ara)

Dva mladistvé darebáky (15 a 15) zadržela v dubnu 1970 hlídka bývalé Veřejné bezpečnosti v tehdejším sedmém obvodu hlavního města Prahy. Zlotřilí kluci byli v nočním čase dopadeni při krádeži vloupáním do jedné restaurace.

Chasníci měli zálusk právě na hospody a hostince. V Praze 7 jich vykradli celkem šest – v sedmé byli dopadeni. Jak 13. dubna napsal deník Rudé právo, ukázalo se, že dvojice 4. dubna téhož roku utekla z domova mládeže spolu s jedním stejně starým kumpánem. Nenechavá trojka se nejprve vloupala do osmi rekreačních chat v okolí města Dobříš. A kdyby jen to! Mladíčci vykradli i jedenáct zaparkovaných osobních vozidel. To poslední odcizili a z místa činu jím odjeli. »Řidičské umění« toho z nich, který si sedl za volant, bylo ovšem samozřejmě mizerné, a tak po několika kilometrech havaroval. Pak se chmatáci, kterým se při bouračce nic nestalo, na útěku rozdělili. Dva zamířili do Prahy, třetí do Pardubic. Tam ho později zadrželi příslušníci VB. Trojka mladých pobertů se nakonec sešla zase v domově mládeže, odkud před časem zdrhla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.