Zešílel ve vězení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zešílel ve vězení

V cele šílenec vše zničil.
V cele šílenec vše zničil. (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem »Zešílel ve vězení« informoval deník Polední list 6. ledna 1939 o incidentu, který se odehrál ve věznici okresního soudu v Hořicích na východě Čech.

Autor článku pokračoval: »Boží dopuštění v cele a ohrožené životy spoluvězňů. Na vině toho všeho byl jistý Josef N.« Kvůli jakému trestnému činu byl zmíněný Josef N. stíhán a vyšetřován, není jasné. Podle Poledního listu začal velmi neobvyklý incident o třetí hodině ranní. Službu konajícího dozorce probudil velký rámus, křik a také mohutné rány. Ty vycházely z cely, kde pobýval spolu s jinými vyšetřovanými provinilci zmíněný Josef N., »zdatný a silný venkovan« z jedenáct kilometrů vzdáleného Chroustova. „V cele bylo boží dopuštění. Josef N. rozbil všechno zařízení cely, ale napadal i spoluvězně. Teprve šesti policistům se ho podařilo spoutati a zklidniti. Ráno byl pak dopraven do Jičína k lékaři,“ popisoval Polední list drama v hořickém kriminále. Zda se Josef N. po lékařském vyšetření vrátil zpět do své cely ve věznici, nebo byl hospitalizován v ústavu pro choromyslné, deník už neuvedl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.