Postřelila manželovu milenku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Postřelila manželovu milenku

Rozzuřená žena vytáhla zbraň na trhu.
Rozzuřená žena vytáhla zbraň na trhu. (ilustrační foto ara)

Trhovci i zákazníci na výročním trhu v Plzni, konaném 26. srpna 1929, ztuhli hrůzou. Helena K. (33) z Rokycan přímo na tržišti začala střílet na Annu K. (21). Důvod? Helenin muž totiž své zákonité manželce právě s mladou Annou nasazoval parohy a pohaněná paní se to dozvěděla.

Zranění Anny K. bylo podle deníku Polední list z 2. listopadu uvedeného roku naštěstí lehčího rázu, takže ji po dvou týdnech pustili z plzeňského špitálu domů. Helena K. pak měla stanout před krajským soudem v Plzni s obžalobou z »těžkého ublížení na zdraví«. Podle jejího právního zástupce by ji nepochybně čekal několikaměsíční kriminál. A nejen to. „Odsouzení by pro ni mělo těžké životní následky.

Její muž by totiž mohl zažádati o rozluku manželství z její viny a ona by ztratila nárok na výživné. Manžel o rozluku už usiloval, aby se mohl oženiti s Annou K.,“ vysvětloval deník. Proto žalovaná žena požádala, aby byla souzena porotou, jejíž členové by mohli případ posuzovat jinak než krajský soud. „Helena K. musí čekati dlouhých sedm měsíců v zajišťovací vazbě na proces. Po činu byla nervově zhroucena a nyní se její zdravotní stav ještě zhoršil,“ referoval Polední list. Jak celá kauza nakonec dopadla, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.