Strážník zastřelil podezřelého | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Strážník zastřelil podezřelého

Kyje jsou v současnosti součástí Prahy.
Kyje jsou v současnosti součástí Prahy. (Ilustrační foto ara)

Na dva podezřelé muže vystřelil z revolveru v lednu 1934 obecní strážník Karel H. v tehdy samostatné obci Kyje u Prahy. Oba zasáhl. Šlo o zedníky Antonína N. z Báště a Emila Č. z Líbeznic.

V nemocnici na pražské Bulovce pak Emil Č. podlehl smrtelnému zranění. Jeho parťák Antonín N. byl operován a lékaři mu život zachránili. O tragédii, kterou začali vyšetřovat četníci ze stanice v Dolních Počernicích, psal deník Večer 17. ledna zmíněného roku. Strážník Karel H. vypověděl, že na obchůzce se setkal se dvěma podezřelými muži, které vyzval, aby se mu legitimovali. Ti ovšem odmítli legitimace předložit. Naopak – vrhli se na něj a jeden ho začal škrtit. Druhý útočník se mu pokusil vytrhnout revolver, takže strážník jej podle svých slov musel použít na svou obranu. Na podezřelé rváče tedy vystřelil. Oba padli k zemi a po chvíli byli převezeni na Bulovku. Tak vypovídal strážník do četnického protokolu. „Četníci nyní zjišťují, zda se případ stal tak, jak strážník tvrdí,“ poznamenal deník. Zda a jak následně vypovídal těžce zraněný Antonín N., není známo. Stejně tak nevíme, jak byl případ uzavřen. Kyje se v roce 1968 staly součástí Prahy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.