Žhářka zemřela na kolejích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Žhářka zemřela na kolejích

U zastávky Valy potom byla nalezena v kolejišti bez známek života.
U zastávky Valy potom byla nalezena v kolejišti bez známek života. (Hynek Zdeněk)

Děsivé scény jako z hororu Alfreda Hitchcocka (†80) se odehrály jedné noci v červnu 1976 v Mariánských Lázních na Chebsku. V bytě Františka H. vyšlehly ničivé plameny, předtím z něj vyběhla jeho zkrvavená manželka Olga H. (†41).

O události, která v celém lázeňském městě na západě Čech vyvolala mimořádný rozruch, psal deník Rudé právo 7. června zmíněného roku. Požár podle následného zjištění kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti založila na chodbě a v podkroví manželka majitele bytu. Ještě než se její muž vzbudil a zjistil, že v jeho těsné blízkosti hoří, pokusila se žhářka o sebevraždu.

V kolně na dvorku popadla sekeru a ťala se jejím ostřím do levého zápěstí. Krvácejíc pak vyběhla z kolny na ulici a dovlekla se až k železniční trati spojující Mariánské Lázně a Cheb. U zastávky Valy potom byla nalezena v kolejišti bez známek života. Rudé právo neupřesnilo, zda její smrt nastala vykrvácením, nebo zda byla ubožačka přejeta vlakovou soupravou. „Motiv činu nešťastné ženy se vyšetřuje,“ uzavřel list svou informaci. Zřejmě ale na vině byla duševní nemoc.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.