Na svatbě zabil otčíma | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Na svatbě zabil otčíma

Veselka skončila tragicky.
Veselka skončila tragicky. (ilustrační foto ara)

Tragický konec měla svatba v Ostravě, která se konala v červnu 1966. Josef D., otec ženicha, utrpěl při odchodu z hostiny těžké zranění, které bohužel nepřežil. V souvislosti s jeho smrtí byl tehdejší Veřejnou bezpečností zatčen nešťastníkův nevlastní syn.

Případem se zabývala kriminální služba ostravské správy VB. Podle informace zveřejněné deníkem Rudé právo dne 22. června zmíněného roku se ženichův otec během hostiny, pořádané po svatebním obřadu, dostal do slovní půtky se svým druhým, nevlastním synem. Svou negativní roli sehrála, jak už to tak na veselkách bývá, přemíra alkoholu. Když oba rozhádaní svatebčané po skončení hostiny odcházeli z lokálu ven, znovu se rozhořel jejich spor. „Nevlastní syn pak udeřil otčíma pěstí do obličeje tak silně, že Josef D. upadl na zem. Utrpěl při tom zlomeninu lebeční kosti. Vážnému zranění přes veškeré úsilí lékařů v nemocnici podlehl,“ psalo Rudé právo. Detektivové kriminální služby následně zatkli původce otčímovy zcela zbytečné smrti. Zda byl postaven před soud ani jak případ skončil, dnes už není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.