Na svobodě vydržel den | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Na svobodě vydržel den

Opilec chtěl dojet do Dunajské Stredy, skončil ale v Břeclavi.
Opilec chtěl dojet do Dunajské Stredy, skončil ale v Břeclavi. (ilustrační foto ara)

Jen jeden, a to ještě necelý, den strávil na svobodě Š. M. (29) po odpykání trestu a propuštění z kriminálu. V Břeclavi ho z vlaku, jímž se v červnu 1966 vracel domů, museli vysadit příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti. Hned mu napařili obvinění ze dvou trestných činů...

O incidentu informoval deník Rudé právo 8. června zmíněného roku. Zlotřilý Š. M. z Dunajské Stredy na jižním Slovensku si podle listu v lapáku poseděl devětatřicet měsíců. Za mřížemi skončil kvůli podvodům, krádežím a tehdy hojně uplatňovanému paragrafu o »příživnictví«. V rychlíku směřujícím z Brna do Bratislavy se mohutně »posilňoval« alkoholem a v podnapilém stavu pak nejen slovně, ale dokonce i fyzicky napadal cestující. Na nádraží v Břeclavi proto museli do vagonu vstoupit uniformovaní muži zákona.

Opilého Š. M. za použití služebních donucovacích prostředků z vlaku – k úlevě všech pasažérů – vysadili a odvezli ho na svou služebnu. „Hrubě příslušníkům VB nadával, útočil i na ně a nakonec zdemoloval místnost na okresním oddělení SNB v Břeclavi,“ psalo Rudé právo. Dlouho si tedy propuštěný vězeň svobody neužil. Čekala ho obžaloba, soud a – zase kriminál.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.