Chtěla otrávit manžela jedem kurare | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chtěla otrávit manžela jedem kurare

Hostinská si pořídila jed, ale použít ho nestihla
Hostinská si pořídila jed, ale použít ho nestihla (Ilustrační foto ara.)

Všeobecné překvapení vyvolal verdikt pražského státního zastupitelství z 30. listopadu 1909. Na svobodu totiž byli z vazby propuštěni dr. Eduard K. a jeho milenka Kateřina Kr., které policejní vyšetřovatelé vinili ze spáchání pokusu o vraždu.

Dr. Eduard K. byl vědec, Kateřina Kr. manželka hostinského z Libně, opilce a trapiče. Doktor chodíval do jeho hospody, kde se seznámil s hostinskou, kterou muž, známý kořala, zle trýznil. Časem se z obou stali milenci. Pak odjel Eduard pracovně do tehdejší Haliče, dnešního ukrajinského města Černivci. S Kateřinou si psali, přičemž z Haliče do Prahy v říjnu 1909 putoval v obálce na žádost hostinské prášek, který měl jejího muž »zklidnit«. Prášek ale nezabíral, a tak si Kateřina vyžádala »něco, co bude opravdu účinkovat«. Pokud takovou chemikálii nedostane, »poradí si sama«. Než stačil doktor žádaný prášek poslat, přišlo na policii udání – kdosi si korespondenci přečetl a usoudil, že hospodskému jde o život. Ten už ostatně určité zdravotní obtíže měl. Při domovní prohlídce našla policie u dr. K. morfium a jed kurare. Soudní znalci ale v organismu hostinského Kr. žádný jed nenašli. Jeho potíže prý pocházely z nestřídmého života a nadměrného pití. Proto státní zastupitelství stíhání Eduarda a Kateřiny zastavilo a oba pustilo na svobodu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.