Chtěl znásilnit stařenku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Chtěl znásilnit stařenku

K zločinu došlo v Bratislavě
K zločinu došlo v Bratislavě (Ilustrační foto ara)

K trestu smrti odsoudil koncem listopadu 1973 krajský soud Milana H. z Bratislavy v bývalém Československu. Byl obžalován z pokusu o znásilnění a vraždy stařenky (†87).

Bezmocnou a jen těžce se pohybující seniorku přepadl Milan H. v červnu 1973. Nejprve se nebohou ženu pokusil znásilnit. To se mu ale nepodařilo, protože jako muž v kritických chvílích selhal. To ho rozběsnilo natolik, že babičku bestiálně uškrtil. Následně uloupil její peněženku a z místa činu utekl. Na žádné velké jmění si ale nepřišel. Jeho kořist z portmonky činila přesně třicet korun. Pro lepší představu čtenářů – za ty si tehdy mohl koupit třeba litr oleje na smažení a k tomu malé pivo... „O nejvyšším trestu rozhodl senát s přihlédnutím k tomu, že Milan H. je nebezpečný recidivista. Letos v únoru opustil nápravně výchovné zařízení, kde si odpykával trest za tři znásilnění,“ informoval o rozsudku deník Rudé právo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.