Falešný pojišťovák obral vesničany | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Falešný pojišťovák obral vesničany

Karek K. se vydával za pojišťováka lidové pojišťovny Čechoslavia.
Karek K. se vydával za pojišťováka lidové pojišťovny Čechoslavia. (Ilustrační foto ara)

Do věžnice Okrasního soudu v Bratislavě eskortovala policie na sklonku ledna 1935 bývalého obchodního cestujícího Karla K. (60). Šlo o zkušeného podvodníka, který měl v rejstříku už neuvěřitelných dvaapadesát (!) trestních záznamů.

Jak napsal 1. února 1935 deník Polední list, Karel K. se v obci Moravský Ján poblíž Malacek na západě tehdejšího Československa protiprávně vydával za zástupce lidové pojišťovny Čechoslavia. Ve zmíněné vesnici nachytal několik důvěřivců, sepsal s nimi samozřejmě neplatné smlouvy o pojištění, vyinkasoval peníze a šel o dům dál. Podle Poledního listu byl Karel K. »nenapravitelný tulák a podvodník«. Prakticky na celém Slovensku ho znali četníci ze všech služeben, rovněž známý u všech okresních i krajských soudů. Přitom až do svých čtyřiceti let žil K. životem slušného, spořádaného občana. „Jeho žena mu pak ale utekla s jiným mužem a rozvrácený rodinný život udělal z dříve způsobného obchodního cestujícího notorického podvodníka,“ poznamenal Polední list. Bratislavský soud posléze vynesl nad Karlem K. padesátý třetí rozsudek. Jakou měl podobu, dnes už není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.