Šílená zaútočila sekerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Šílená zaútočila sekerou

Útok sekerou spící muž přežil.
Útok sekerou spící muž přežil. (Ilustrační foto ara)

Zavraždit svého manžela, zedníka Františka R., se 8. února 1903 pokusila v Jihlavě Růžena R. Spícího muže dvakrát vzala sekerou po hlavě. Třetí úder stačil probuzený a krvácející zedník srazit rukou. Pak utekl ke svému bratrovi, který bydlel v sousedství.

Neúspěšná vražedkyně, trpící vážnou plicní chorobou, se pak rozběhla k blízkému rybníku a skočila do něj. Přesněji – skočila do vrstvy bahna, protože rybník byl v té době vypuštěný. Jihlavští policisté Růženu našli v situaci, kdy stála na dně a z blátivé masy jí vyčuhovala jen hlava. Pachatelku vytáhli, dopravili ji do nemocnice. Skončila na psychiatrii, neboť už předtím se u ní projevovaly příznaky duševního onemocnění. Život Františka R. se tou dobou pokoušeli zachránit lékaři v témže zařízení. Proč nešťastnice útočila? Leccos vysvětlila pachatelčina výpověď. Než muž kritického dne usnul, vyprávěl jí o hrůzném případu, kdy jistý chlap vyvraždil své nejbližší a pak se sám také zabil. Historka Růženu tak rozrušila, že v noci chotě málem usmrtila. „Zdá se, že stálé hloubání o její nemoci a o možném skonu vyvolalo u ní poruchu duševní, v níž spáchala hrozný svůj čin,“ psal dobový denní tisk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.