Místo rozvodu vražda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Místo rozvodu vražda

Zhrzený manžel zasáhl nožem ženino srdce, na záchranu bylo pozdě.
Zhrzený manžel zasáhl nožem ženino srdce, na záchranu bylo pozdě. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Nesmířil se s tím, že jeho paní podala žádost o rozluku. Zedník Bedřich Š. (27) svou ženu ubodal 28. ledna 1925 u Slaného na Kladensku. Osudného dne měli za sebou manželé první stání u rozvodového soudu. Po vraždě se pachatel sám udal na četnické stanici ve Slaném.

O děsivé události informoval deník České slovo 4. února zmíněného roku. Uvedl, že zedník Bedřich Š. z obce Kutrovice žil se svou manželkou, jejíž jméno list nepublikoval, delší čas v nepřátelství. Soužití nefungovalo, proto se manželé ocitli 28. ledna u soudu. Přelíčení bylo odročeno, a tak si Bedřich ve Slaném koupil kuchyňský nůž a vyrazil za svou ženou, která mezitím kráčela po silnici směrem k domovu. „Mezi Slaným a osadou zvanou Písek ji dostihl v průvodu nějaké ženy. Bedřich Š. si zavolal manželku k sobě a po krátkém sporu rozčílil se tak, že ji bodl do krku. A když klesla, bodl ji opětně do levé strany prsou a zad. Nůž probodl srdce a plíce. Smrt nastala okamžitě,“ popsalo České slovo detailně tu hrůzu. Vrah se pak vrátil do Slaného, kde četníkům oznámil, co spáchal. Byl zatčen a souzen. Rozsudek nad Bedřichem Š. neznáme, ovšem v seznamu osob popravených za dobu existence Československa jeho jméno uvedeno není.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.