Sázka pijanů skončila tragicky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sázka pijanů skončila tragicky

Alkohol se stal oběma mužům osudným.
Alkohol se stal oběma mužům osudným. (Ilustrační foto ara)

Václav B. a Václav V., oba povoláním kočí a oba z Vlašimi, zastavili v listopadu 1911 koně v obci Kondrac, kde navštívili místní krčmu. Tam se vsadili, kdo vydrží vypít víc alkoholu. Bohužel, ani jeden sázku nepřežil.

Přitom nikdo z nich nebyl zvyklý pít, a tak se po půllitru »šnapsu« těžce opili. Václav V. sázku nejspíš prohrál, protože vstal, zapotácel se a upadl. Ale tak smolně, že hlavou se praštil o kamna a zůstal ležet v bezvědomí. To Václav B. dokázal vrávoravě vyjít z hospody, sednout na kozlík a pobídnout koně – směr Vlašim. Štamgasti v Kondraci pochopili, že s Václavem V. je zle, jeden ho naložil na vůz a vyjel s ním do Vlašimi k lékaři. Cestou ovšem narazil na Václava B., který ležel u cesty s ulomeným kolem z povozu.

Spřežení s vozem o třech kolech už bylo pryč. Pád opilý nešťastník nepřežil, hlavou se uhodil o kámen a zemřel. Ve Vlašimi pak skonal i jeho »soupeř« Václav V. Lékaři už mu nedokázali pomoci. Pitva ukázala, že oba sice odešli na věčnost následkem těžkého zranění hlavy, ale nebýt toho, stejně by zemřeli na otravu alkoholem. Podle c. a k. policie neměl nikdo jiný na úmrtí dvou »pijanů« žádný podíl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.