Dělník napadl mistra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dělník napadl mistra

Napadený muž se živil opravami rozbitých oken.
Napadený muž se živil opravami rozbitých oken. (Ilustrační foto ara)

Zákeřně zezadu zaútočil na sklenářského mistra J. Š. v Poděbradech neznámý pachatel. K přepadení došlo v lednu 1939 přímo ve sklenářově dílně a nicnetušící mistr byl těžce zraněn. Ničemník, který z místa činu uprchl, předtím bodl nožem J. Š. do krku.

O kauze, která v Poděbradech vyvolala mimořádnou pozornost a opovržení vůči zmizevšímu zlotřilci, psal deník Polední list 18. ledna uvedeného roku. Jak uvedl, sklenářský mistr byl převezen do nemocnice s velmi vážným zraněním. „Lékaři doufají, že se jim podaří Š. zachrániti,“ uvedl deník. Zároveň přinesl důležitou informaci – poděbradské policii se pachatele vražedného pokusu podařilo vcelku brzy vypátrat a zatknout. Byl jím sklenářský dělník Václav B. z obce Pátku, nacházející se pouhé čtyři kilometry od místa činu. „Po svém zatčení vypověděl B., že se chtěl mistrovi pomstíti,“ poznamenal Polední list, aniž by ovšem blíže uvedl proč. V samém závěru deník podotkl: „Před pomstou dodával si B. kuráže v nedalekém hostinci.“

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.