Pustil si plyn a marně čekal na ženu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Pustil si plyn a marně čekal na ženu

Žena tvrdě usnula.
Žena tvrdě usnula. (Ilustrační foto ara)

Jak nesmyslně může přijít člověk o vlastní život, dokládá případ, který se v létě 1972 odehrál v Rakovníku. Uražený muž (†37) si tam pustil z trucu plyn a čekal, že manželka plynové kohouty včas zavře. Bohužel, usnula a nezavřela je...

Měl to být patrně demonstrativní pokus o sebevraždu, který měl nakonec skončit happy endem. Ovšem nešťastný Středočech si neuvědomil, co se také může stát. Deník Rudé právo 14. července 1972 napsal, že muž osudného večera přišel domů v podnapilém stavu z jedné rakovnické hospody. To se jeho manželce ani trochu nelíbilo a ostře mu jeho chování vytkla. Na to manžel reagoval dotčeně a ublíženě. Když jeho paní odešla do pokoje, zůstal v kuchyni a u plynového sporáku pustil naplno všechny kohouty. Je velmi pravděpodobné, že spoléhal na manželčin spásonosný zásah. Nejspíš se domníval, že se jeho žena do kuchyně vrátí a plyn zavře. Naneštěstí se to nestalo. Žena totiž po slovní půtce v pokoji tvrdě usnula a neštěstí bylo hotové. Když se totiž ráno vzbudila, byl byt plný unikajícího plynu a její muž už nežil. Případ vyšetřovala kriminálka bývalé Veřejné bezpečnosti a uzavřela ho jako nešťastnou událost s tragickým koncem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.