Zrůda v lidské podobě utýrala dítě hladem a žízní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zrůda v lidské podobě utýrala dítě hladem a žízní

Fotografie
Fotografie (internal)

Mrtvou dcerušku (†2) přinesla v dubnu 1988 do zdravotnického střediska v Chomutově na severu Čech mladá žena (24). Podle její výpovědi holčička, která nikdy nezastonala, odešla na věčnost zcela nečekaně a z ničeho nic.

Lékaři ale měli podle zprávy deníku Rudé právo na příčinu dívenčiny smrti jiný názor. Pitevní protokol hovořil výmluvnou, až děsivou řečí – malá nešťastnice zemřela »následkem vyčerpání organismu, nedostatečným přísunem potravy a tekutin«. Na základě této zprávy zahájila kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti přísné vyšetřování a šokovaní muži zákona zjistili, že už od narození »krkavčí matka« nedávala holčičce pořádně napít a najíst.

 

Její krmení doslova lehkovážně a úmyslně odbývala, až své vlastní dítě utýrala k smrti hladem a žízní. Vyšetřovatelé jen žasli nad zdůvodněním, které z úst kruté Severočešky vyslechli. Rodičce, která se o batole nechtěla starat, se nepodařilo dosáhnout umístění dítěte do kojeneckého ústavu. Proto ho nechala umřít. Žena byla obviněna z trestného činu vraždy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.