Těhotnou podřezal a zakopal v polích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Těhotnou podřezal a zakopal v polích

Ženu muž zabil, přestože čekala jeho dítě.
Ženu muž zabil, přestože čekala jeho dítě.  (ilustrační foto ara)

Vlastní manželku Apolenu M. (†29), která v té době byla ve vysokém stupni těhotenství, podřezal v obci Horné Mýto na jihu Slovenska 28. října 1937 její manžel rolník M. Mrtvolu zakopal na svém poli. Když se k činu přiznal, tvrdil, že ženu usmrtil na její vlastní přání.

O tragédii psal deník Polední list 4. listopadu 1937. Jak uvedl, Apolena zmizela o státním svátku Československé republiky. Četnictvo, které po ní usilovně pátralo, získalo důkazy, které nasvědčovaly tomu, že viníkem jejího zmizení by mohl být ženin manžel. Při domovní prohlídce v domě M. totiž našli muži zákona podezřelé krevní stopy a na zahradě ohořelé zbytky ženských bačkor. Rolníka zatkli a ten se při křížovém výslechu přiznal. Manželku podle vlastních slov podřezal nožem a mrtvolu ukryl pod ornici v polích. „Tvrdí však, že ji zabil na její vlastní žádost, ale blíže tuto okolnost nemůže vysvětliti. Na místo vypravila se pátrací stanice z Bratislavy a soudní komise,“ uvedl Polední list.

Jak se ukázalo, M. byl už před lety vyšetřován v souvislosti s vraždami dvou jiných žen, které ovšem nikdy nebyly vysvětleny. „Četnictvo i v tomto směru rolníka vyšetřuje,“ podotkl deník.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.