Druha zavraždila a rozčtvrtila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Druha zavraždila a rozčtvrtila

Mrtvolu muže pachatelka zarovnala cihlami.
Mrtvolu muže pachatelka zarovnala cihlami. (ilustrační foto ara)

S šokujícím oznámením přišla v květnu 1972 na obvodní oddělení někdejší Veřejné bezpečnosti v Nové Včelnici na Jindřichohradecku místní občanka (45). „Zabila jsem svého druha,“ řekla službu konajícímu dozorčímu zcela klidně a vyrovnaně.

Muži zákona z Nové Včelnice si nejprve říkali, že by mohlo jít o nějaký nejapný vtip. Přímo v bydlišti oznamovatelky ale urychleně zjistili, že nijak nelhala. A tak věc okamžitě oznámili jihočeské »mordpartě« kriminální služby VB v Českých Budějovic. Ta obratem zahájila vlastní vyšetřování. O jeho výsledcích informoval deník Rudé právo 20. května 1972. Psal: „Svého druha (†47) žena skutečně zavraždila nožem. Poté tělo rozčtvrtila a ostatky důkladně zakopala na mlatě ve stodole. Mlat pak zarovnala cihlami.“

Vražedkyni z jihu Čech ale brzy začalo tížit svědomí, a proto se obrátila na Veřejnou bezpečnost s téměř neuvěřitelným doznáním. Jak vypověděla vyšetřovatelům kriminálky, příčinou jejího činu byly »neurovnané rodinné poměry, časté hádky a ze strany zavražděného i násilí vůči její osobě«. Pachatelka putovala před trestní senát krajského soudu v Českých Budějovicích.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.