Místo vepře picnul švagra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Místo vepře picnul švagra

Řezník se chystal na pašíka, místo toho ale trefil švagra.
Řezník se chystal na pašíka, místo toho ale trefil švagra. (Ilustrační foto ara)

 Svého švagra Vladimíra Ž. těžce zranil Pavel H. v lednu 1975. K nešťastné události došlo v obci Svince na Českokrumlovsku a pikantní byl především fakt, že Pavel H. byl řezníkem a manžela své sestry trefil jateční pistolí.

Na jihu Čech právě probíhala sezona zabijaček a jednu takovou přichystala také rodina Ž. Stalo se při ní ale něco, co obec do té doby nepamatovala. O události referoval deník Rudé právo 30. ledna 1975. Psal mimo jiné: „Řezník Pavel H. se právě chystal na porážku vepříka. Při vlastní neopatrné manipulaci s jateční pistolí v jeho bytě došlo k nečekané explozi, při níž vymrštěná část vytržené hlavně prudce zasáhla přítomného Vladimíra Ž. do temena hlavy. Úder mu způsobil těžké zranění a muž musel být ihned převezen do českokrumlovské nemocnice.“
Případ ublížení na zdraví začali vyšetřovat českokrumlovští příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti. Zda byl řezník H. obviněn a následně souzen, není známo. Stejně tak dnes už nevíme, zda kritického dne čuník ve Svincích přežil, nebo zda přece jen skončil v jelítkách, jitrnicích a na pekáčích.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.