Družku pobodal loveckým nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Družku pobodal loveckým nožem

Na ženu vzal muž lovecký nůž.
Na ženu vzal muž lovecký nůž. (Ilustrační foto)

Hororová scéna se odehrála v květnu 1972 v Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku. Agresivní opilec tam loveckým nožem surově pobodal svou družku (42). Naštěstí žena, byť vážně zraněná, útok přežila.

O případu informoval deník Rudé právo 24. května 1972. Podle jeho zprávy neurvalý muž, známý ve městě i okolí svou útočnou povahou, se kritického dne opil. Poté vyvolal hádku se svou přítelkyní, s níž bydlel ve společném bytě. Když mu žena ve sporu opakovaně odporovala, ztratil nad sebou kontrolu, popadl lovecký nůž a partnerku pobodal. Mířil do jejího břicha a poté i do prsou. Vzápětí vyběhl na ulici, kde bezdůvodně zaútočil na další ženu (43). Tu naštěstí nebodl nožem – udeřil ji však pěstí do obličeje tak, že upadla na zem, a způsobil jí přitom krevní podlitinu. Teprve pak běsnícího ničemníka zadržela hlídka bývalé Veřejné bezpečnosti. Případem se zabývali detektivové středočeské kriminální služby VB. Pachatele její vyšetřovatel stíhal pro pokus vraždy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.