Zuřivec proskočil střechou automobilu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zuřivec proskočil střechou automobilu

Šílenec zničil auto.
Šílenec zničil auto. (ilustrační foto ara)

Do pražského ústavu pro choromyslné musel být 30. června 1933 převezen muž, který na Václavském náměstí v Praze způsobil značné pozdvižení. Na útěku před strážníkem vyskočil na střechu zaparkovaného osobního vozu s látkovou střechou, kterou nárazem protrhl.

K incidentu, jak referoval 1. července 1933 deník Polední list, došlo právě kolem poledne. Službu konající strážník spatřil muže běžícího v jízdní dráze od Vodičkovy ulice k Můstku. „Když strážník chtěl muže zadržeti, vyskočil tento na střechu osobního auta P – 9410, kterou prorazil. Strážník za pomoci obecenstva muže z auta vyprostil a odnesl ho do průjezdu. Neznámý, jenž počal zuřiti, byl autem záchranné služby převezen na policejní strážnici, kdež musel být spoután, protože ohrožoval okolí i sebe. V jeho kapse nalezen osobní doklad,“ psal Polední list.

Muži zákona tak zjistili, že mají co do činění s Karlem W. (34), toho času bez trvalého pobytu. „Z nařízení policejního lékaře byl dotyčný převezen do ústavu pro choromyslné,“ podotkl Polední list. Případ měl podle očitých svědků za následek »velký sběh obecenstva«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.