Pětiletý omylem udusil sestru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Pětiletý omylem udusil sestru

Matka nechala chlapci volný přístup k sirkám a skončilo to tragédií.
Matka nechala chlapci volný přístup k sirkám a skončilo to tragédií. (Ilustrační foto ara)

Tragická příhoda se udála v únoru 1978 v Brně. Malá holčička (†2) tam v bytě své matky zemřela poté, co její starší bratříček (5) v ložnici založil požár. Sám přitom vyvázl bez zranění. Případ vyšetřovali brněnští příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti.

Deník Rudé právo 9. února 1978 hrůznou událost popsal takto: „Žena (26) odešla na čtvrt hodiny k sousedce. V ložnici nechala ležet své dvě děti. Domnívala se, že obě usnuly. Bohužel, chlapec ještě nespal. Po odchodu matky vstal, vzal do rukou volně ležící zápalky a škrtáním zapálil několik hraček. Později se vzňaly i peřiny a zařízení bytu.“
Když se nešťastná žena vrátila od sousedky domů, našla ložnici v plamenech. Malá dívenka už byl mrtvá. Podle lékařské zprávy zemřela na udušení kouřem. Chlapec z hořící místnosti odešel do jiné, v té chvíli bezpečnější místnosti. Nebyl proto nijak zraněný... Vyšetřovatele VB zajímalo zejména to, jak bylo možné, že se dítě bez potíží dostalo ke krabičce se zápalkami. Zda byla neopatrná matka za smrt své dcerky trestně stíhána a souzena, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.