Opilí bratři se pobodali noži | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilí bratři se pobodali noži

Bratři na sebe vytáhli nože.
Bratři na sebe vytáhli nože. (Ilustrační foto ara)

Vzájemně se v opilé noční rvačce noži pobodali bratři Jan B. a Vojtěch B. K bitce došlo v srpnu 1927 v jednom hostinci na pražském Žižkově. Přes četná krvavá zranění poslali lékaři oba sourozence překvapivě ze špitálu domů.

Deník Večerní list popsal událost poměrně podrobně takto: „Bratřím nevadilo pranic, že jsou z jedné rodiny a jedné krve, a v hádce vytáhli na sebe nože. Nůž měl rozhodnout mezi nimi, kdo má pravdu. A protože Jan bodnul Vojtěcha do hlavy, bodnul i Vojtěch Jana do hlavy a oba pánové učinili tak několikrát, pokud ještě pro krev mohli vidět, a dokud se jeden z nich neporoučel k zemi.“ Který z bratrů to byl, deník neuvedl. Zděšení přihlížející hospodští hosté přivolali na místo bitky vůz záchranné služby. Ten pak silně krvácejícího Jana i Vojtěcha v témže stavu odvezl do všeobecné nemocnice na Karlově náměstí. „Tam však na klinice jejich zranění nebyla lékaři uznána za těžká, a proto byli oba propuštěni domů,“ podotkl Večerní list. Co na krvavou bratrskou »výměnu názorů« říkala po návratu Jana s Vojtěchem domů celá rodina B., není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.