Bankovní řidič neúspěšným gangsterem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Bankovní řidič neúspěšným gangsterem

Prodavačku nesla tržbu z prodejny bývalého podniku Pramen.
Prodavačku nesla tržbu z prodejny bývalého podniku Pramen. (Ilustrační foto ara)

Scénu jako ze špatného gangsterského filmu sledovali v říjnu 1969 překvapení klienti banky v Hradci Králové. Mladý muž (24) tam přepadl ženu nesoucí pokladničku s penězi a dal se s nimi na útěk. Nedoběhl daleko, skončil v poutech bývalé Veřejné bezpečnosti.

O případu informoval 23. října 1969 deník Rudé právo. Jak naznačil, lupiči, který zaskočil prodavačku z prodejny tehdejší společnosti Pramen, jež přinesla do bankovní budovy celodenní tržbu, pravděpodobně muselo chvilkově přeskočit. Šlo totiž o řidiče, který byl přímo v bance zaměstnán, a mnozí ho dobře znali. Prodavačku darebák uhodil pěstí, kasičku jí vytrhl z rukou a vyrazil ven z banky na ulici. Prodavačka začala volat o pomoc a nahodilí chodci se dali do pronásledování lupiče. Tomu nepomohlo ani to, že pokladničku cestou odhodil. Běžící »stíhači« se ukázali být lepšími sprintery, na »krátké trati« zlotřilce dohnali a zpacifikovali. Přivolaná hlídka Veřejné bezpečnosti ho pak s ocelovými náramky na zápěstích eskortovala do basy. „Novopečený gangster je ve vazbě,“ dodalo Rudé právo, aniž by uvedlo, jak vysokou částku se muž neúspěšně pokusil uloupit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.