Po útoku na manželku se utopil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Po útoku na manželku se utopil

Život skončil v Harcovské přehradě.
Život skončil v Harcovské přehradě.  (Ilustrační foto ara)

Mrtvého muže (†40) našli v říjnu 1969 občané Liberce pod hrází tamní Harcovské přehrady. Jeho sebevraždou skončilo drama, které by se vyrovnalo i hororům legendárního Alfreda Hitchcocka. Den předtím se dotyčný pokusil zavraždit svou ženu. Naštěstí neúspěšně.

O hrůzných událostech psal deník Rudé právo 25. října 1969. Vše podle listu začalo před jedním libereckým kadeřnictvím, kde zmíněný násilník čekal v autě na svou manželku. Když nasedla do vozu, udeřil ji několikrát kladivem do hlavy. Těžce zraněné ženě se naštěstí podařilo – za pomoci náhodných kolemjdoucích – z vozu dostat. Pak se muž za volantem s vozem prudce rozjel ze svahu dolů. Po schodech pro pěší zamířil na hlavní silnici, kde šílenou jízdu ukončil nárazem, při kterém automobil zcela zdemoloval. Oba těžce zranění manželé skončili v liberecké nemocnici. Krvácející muž ovšem ještě před příchodem lékaře ze špitálu prostě »zdrhl«. Svůj život pak ukončil skokem do vod Harcovské přehrady. Žena díky lékařské péči manželův brutální útok kladivem přežila. Motivem byly dlouhotrvající partnerské neshody.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.