Vrah zemřel v úterý, oběť až ve středu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vrah zemřel v úterý, oběť až ve středu

Zamilovaný muž se rozhodl »vyřešit« milostné trable se zbraní v ruce.
Zamilovaný muž se rozhodl »vyřešit« milostné trable se zbraní v ruce. (ilustrační foto ara)

Děsivá událost se odehrála počátkem listopadu 1937 v obci Veľké Kostoľany na západním Slovensku. Dělník Jozef M. (†25) tam nejprve zastřelil obchodní pomocnici Katarínu R. (†20) a pak sám obrátil zbraň proti sobě.

Případ, o kterém informoval deník Polední list 4. listopadu 1937, vzbudil v obci a okolí doslova úděs. Krásná a mladičká Katarína R., o kterou měli zájem mnozí místní mladíci, opakovaně odmítala Jozefa M., jenž mermomocí stál o známost s ní a chtěl si ji dokonce vzít za manželku. Dívka o něj však nestála a několikrát mu to dala najevo. To zamilovaný dělník nedokázal přenést přes srdce, pořídil si tedy zbraň a v úterý, ve večerním čase, vyrazil naposledy za Katarínou, aby se jí zeptal na její konečné rozhodnutí.

Potkal ji na ulici. Jakmile ho slečna opětovně poslala do háje, vytáhl pistoli a vypálil na ni. Když klesla k zemi, sám vzápětí podle Poledního listu „dobře mířenou ranou skončil svůj život“. Katarína v té době ovšem mrtvá nebyla! „Děvče ještě žilo, když bylo objeveno chodci, kteří je dopravili do trnavské nemocnice. Tam však podlehlo smrtelnému zranění druhého dne ráno,“ napsal Polední list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.