Pořezal družku a zemřel ve studni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pořezal družku a zemřel ve studni

Stařec skočil do studně.
Stařec skočil do studně. (ilustrační foto ara)

Obuvnickým nožem napadl rozběsněný senior (†84) svou stejně starou družku (84). Pak skočil do studny, kde zemřel. Vážně zraněná žena kmetův útok naštěstí přežila. K tragické události došlo v říjnu 1969 v Kojetíně na Přerovsku.

Harmonické vztahy dvojic, které přetrvají až do jejich značně vysokého věku, si zasluhují úctu a uznání. To ovšem nebyl případ nesezdaného páru z Kojetína. Jak referoval 24. října 1969 deník Rudé právo, stařec a jeho stejně stará přítelkyně spolu sice bydleli pod jednou střechou, ale k idyle mělo jejich soužití hodně daleko. Spory a hádky mezi nimi vyvrcholily jedné říjnové noci roku 1969, kdy běsnící senior na seniorku zaútočil obuvnickým nožem zvaným knejp. V nesporně vražedném úmyslu ji vážně poranil. Žena se stačila vypotácet ven z domu a volala o pomoc.

Zburcovaní lidé ji pak ochránili a zařídili převoz krvácející stařenky do přerovské nemocnice. Útočník také vyběhl na dvorek, kde skočil do studny. V ledové vodě se utopil. „Motiv činu se vyšetřuje,“ informovalo Rudé právo závěrem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.