Tchyni zabil dřevěným vědrem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tchyni zabil dřevěným vědrem

Vražednou zbraní bylo vědro.
Vražednou zbraní bylo vědro. (Ilustrační foto ara)

Svou tchyni Annu J. (†53) zabil 26. ledna 1907 v Městci Králové malíř pokojů Rudolf L. (30). V opilosti ji udeřil do hlavy dřevěným vědrem. Podle vrahovy následné výpovědi mu matka jeho ženy »zničila život«, protože z něj udělala notorického alkoholika.

Anna J., vdova po kominickém mistrovi, se živila mastičkářstvím, prodávala lidem vlastnoručně zhotovované »medikamenty« a měla z toho solidní příjmy. Pár měsíců si poseděla v base za uskutečnění nelegálního potratu. Jejím životním koníčkem byla sklenka »něčeho ostřejšího«. Pít Anna bohužel naučila i svého zetě, který do svatby s její dcerou alkohol vůbec nepil. Seznámila ho s kořalkou a ta mu zachutnala. Nakonec Rudolf L. dopadl tak špatně, že vodil do hospody i svého synka (4), kterého sám opíjel. Osudného dne našla mladá paní L. svou matku ležící v bytě na podlaze a hlasitě naříkající. Když k ní přišel místní lékař, Anna J. už byla mrtvá. Zemřela na následky prudkého úderu vědrem do hlavy. Na věčnost ji poslal její zeť Rudolf L., který to nijak netajil. Tchyni totiž vinil z toho, že mu pitím zničila nedávno ještě bezúhonný život slušného občana, manžela a otce. Jak byl Rudolf L. potrestán, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.