Kvůli milence ubodal jejího muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Kvůli milence ubodal jejího muže

Na svou oběť si vrah počkal v lese.
Na svou oběť si vrah počkal v lese. (ilustrační foto ara)

Trest smrti uložil 20. února 1903 porotní soud v Kutné Hoře Josefu M. (25) ze Salačovy Lhoty na Pelhřimovsku za vraždu domkáře Jana Ž. (†42). Josefa Ž. (35), nevěrná choť oběti a vrahova milenka, dostala osm let těžkého žaláře s jedním půstem vždy za čtvrt roku.

Právě nevěrnice Josefa svého amanta k vraždě navedla. A záletník Josef jí vyhověl. Na lesní cestě z Čihovic do Košetic ubodal 1. listopadu 1902 Jana Ž. nožem. Tělo potom ukryl do houští, kde bylo později nalezeno. V dlaních mrtvého našli četníci chomáče vlasů, které vrahovi vytrhl v zoufalém a marném boji o život. Lékaři pak potvrdili, že s největší pravděpodobností vlasy patřily právě Josefu M.

Na stopu zločince navedl četníky hostinský z Hořepníku, který vypověděl, že dvojice v jeho hospodě seděla, jedla a pila. Pak oba muži odešli směrem k Arneštovicím. V další hospodě zvané Kunovka, kam dvojice dorazila, hostinský dobře znal muzikanta M. Pak už byl k dopadení a zatčení bestiálního vraha jen krok. Četníci ho našli u milenky Josefy, kde se schovával v komíně. Oba byli zatčeni a kutnohorským porotním soudem odsouzeni. V oprátce Josef M. ale nakonec nezemřel. Císař mu udělil milost a trest změnil na doživotí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.