Družku ubil po tancovačce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Družku ubil po tancovačce

Nejprve se pár dobře bavil, pak ale všechno skončilo tragédií.
Nejprve se pár dobře bavil, pak ale všechno skončilo tragédií. (ilustrační foto ara)

Zbitá žena v bezvědomí ležela v květnu 1972 před restaurací Severka v Chomutově. Ačkoli se kolemjdoucí postarali o její rychlý převoz do chomutovské nemocnice, nešťastnice (†47) už se z mdlob neprobrala a zemřela.

O smutné události informoval deník Rudé právo 23. května 1972. Případem se bezprostředně začala zabývat severočeská »mordparta« kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti. Její detektivové zjistili, že ubožačka navštívila taneční zábavu, a to se svým druhem. Kromě tancování se tam oba věnovali i popíjení alkoholu. A právě ten rozpálil muže natolik, že po vcelku banálním nedorozumění a hádce partnerku uhodil několikrát do hlavy a nechal ji ležet před restaurací.

Když šokovaný násilník zjistil, že jeho družka přes veškeré úsilí chomutovských lékařů svůj zápas o holý život v nemocnici prohrála, pokusil se o sebevraždu. Jak napsalo Rudé právo stručně, »bylo mu v tom zabráněno«. Deník přitom nespecifikoval, jakým způsobem hodlal nebožčin druh ukončit svůj život, ani nic bližšího o zmaření jeho pokusu. Vyšetřovatel kriminální služby navrhl okresnímu prokurátorovi v Chomutově vzít pachatele do vazby.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.