Milenku ubodal před nálevnou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Milenku ubodal před nálevnou

Ženu zabil kradeným kuchyňským nožem.
Ženu zabil kradeným kuchyňským nožem. (Ilustrační foto ara)

Lakýrník Václav T. (26) zamordoval v březnu 1897 na ulici v pražské čtvrti Karlín tovární dělnici Růženu H. (†25). Svou bývalou milenku, která ho opustila, usmrtil dvěma bodnutími kuchyňským nožem.

List Národní politika mord popisoval takto: „Sáhl rychle pod kabát, vytrhl kuchyňský nůž, jejž předtím v jednom hostinci ukradl, a dvakrát jej vrazil milence do levé strany těla. Jednou ranou přeťal nešťastnici levou ruku až na kost v zápěstí, podruhé pak bodl ji tak prudce, že ostří dlouhého nože projelo i prsy a vniklo až k srdci.“ Dívka zemřela v karlínské nálevně, kam ji přinesli hosté, kteří hororový výjev viděli. Václav s Růženou kdysi žili v bytě na Starém Městě. Protože však nesnesitelně žárlil, dívku deptal a jednou ji i zbil, rozhodla se Růžena známost ukončit. Odstěhovala se na Žižkov. To lakýrníka rozzuřilo. Den před vraždou se slečny už poněkolikáté zeptal, zda se k němu vrátí. Když znovu odmítla, počkal nazítří před fabrikou, kde pracovala. Pak s ní šel k Žižkovu a naposled Růženu vyzval, ať se vrátí. Když zase řekla »ne«, poslal ji na věčnost. Po vraždě se schoval na nedalekém záchodku, odkud ho vyvlekli rozhořčení hosté nálevny. Skončil v rukou policie a následně před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.