Loupili ve vojenských uniformách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Loupili ve vojenských uniformách

Vojáci předstírali, že prodávají hodinky.
Vojáci předstírali, že prodávají hodinky.  (Ilustrační foto ara)

Dvojice lupičů obrala v září 1969 na Chebské třídě v Mariánských Lázních občana F. D. o peněženku s veškerou hotovostí, kterou měl u sebe. Předtím důvěřivému lázeňskému hostovi nabízeli hodinky za 230 korun. 

Když muž projevil zájem a vytáhl peněženku, jeden z gaunerů ho uhodil do hlavy, druhý mu peněženku vytrhl a oba s jeho penězi utekli. Pikantní je fakt, že oba ničemové byli v té době vojáky bývalé Československé lidové armády a na západě Čech vykonávali povinnou prezenční službu. Krádež navíc spáchali ve vojenských stejnokrojích a armádě tak udělali značnou ostudu. Jednoho vojína polapila po honičce mariánskolázeňskými ulicemi hlídka z místního oddělení Veřejné bezpečnosti, která zaslechla volání okradeného F. D. o pomoc. Druhý sice z místa činu zmizel, ale spravedlnosti stejně neunikl. Bezpečnost ho totiž našla přímo v mariánskolázeňských kasárnách. Peníze i s peněženkou se vrátily do rukou právoplatného majitele, oba lupiči »v zeleném« putovali před vojenský soud. A ten se za časů totality s pachateli trestných skutků rozhodně nepáral.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.