Okradla firmu o šestačtyřicet tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Okradla firmu o šestačtyřicet tisíc

Žena si koupila i černé šaty.
Žena si koupila i černé šaty. (Ilustrační foto ara.)

Částku 46 tisíc korun ukradla v lednu 1928 firmě na pražských Královských Vinohradech Marie S. (17). Zlodějka, kterou společnost zaměstnávala, s penězi zmizela z Prahy. Policie ji dopadla náhodou na silnici pětačtyřicet kilometrů od hlavního města.

Odcizené peníze představovaly pro zaměstnavatele nepoctivé slečny značnou ztrátu. Vždyť řemeslník si přišel za rok usilovné práce zhruba na 14 tisíc korun. O drzé krádeži informoval deník Večerní list 19. ledna 1928. Jak napsal, u Vinohradské tržnice si Marie najala osobní vůz se šoférem, který ji zavezl na Žižkov, kde bydlela. Své bytné tam vyplatila částku 10 tisíc Kč, načež s řidičem vyrazila po Praze na nákupy. Mimo jiné si koupila i černý smuteční oděv. Pak se nechala odvézt směrem na Kralupy nad Vltavou. To už po nepoctivé Marii pátrala pražská policie. Její zadržení popsal deník takto: „Byly zpraveny pátrací úřady a jiné auto ji hned pronásledovalo. Nedaleko Hostína auta se náhodou setkala na silnici. Děvče bylo zatčeno a dopraveno do vazby Okresního soudu v Kralupech.“ Jak byla Marie S. u soudu potrestána, nevíme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.