Šestkrát se pokusila o sebevraždu, posedmé »uspěla« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šestkrát se pokusila o sebevraždu, posedmé »uspěla«

Dívka chtěla zemřít za každou cenu.
Dívka chtěla zemřít za každou cenu. (ilustrační foto ara)

Celkem sedm sebevražedných pokusů spáchala ve dvacátých letech minulého století Bratislavanka Helena H. Šestkrát se jejímu okolí podařilo zachránit dívčin život. Ovšem 1. března 1929 konečně odešla na věčnost. Zemřela v bratislavské nemocnici.

O podivínce, psychicky nemocné slečně z hlavního města Slovenska, informoval deník Večerní list 2. března 1929. Jak napsal, nešťastnice Helena, „bůhví z jakých důvodů, zanevřela na svět. Kudy chodila, tudy myslela na smrt“. Dnes bychom zřejmě řekli, že trpěla depresí. „Jakmile se jí naskytla sebemenší příležitost, již se trávila, věšela, podřezávala apod. Šťastnou náhodou však byla vždy zachráněna. Přátelé i známí rozmlouvali dívce tyto její činy a poukazovali na to, že svět je příliš krásný a smrt je šeredná. Než marně,“ psal Večerní list.

Prvního březnového dne 1929 se Helena pokusila o sebevraždu posedmé. Jakým způsobem, to deník neuvedl. A opět ji blízcí lidé objevili těsně po činu. Bohužel, tentokrát ubožačka v nemocnici, kam byla hned převezena, vydechla naposledy. Je zvláštní, že psychicky nemocné děvče nebylo hospitalizováno a léčeno v některém ústavu pro duševně choré. Bratislavská policie v souvislosti se smrtí Heleny H. nikoho neobvinila a trestně nestíhala.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.