Uškrtil synka a oběsil se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Uškrtil synka a oběsil se

Muž se po hrůzném činu oběsil.
Muž se po hrůzném činu oběsil. (ilustrační foto ara)

Dvojnásobná tragédie otřásla v červenci 1931 obcí Středokluky u Prahy a jejím okolím. Zedník Antonín N. (†38) tam nejprve uškrtil svého synka (†7) a pak se oběsil. Příčinou mužova hrůzného osudového rozhodnutí byly dlouhodobé rozpory s manželkou.

O neštěstí, jaké Středokluky dosud nezažily, psal podrobně deník Polední list 9. července 1931. Mimo jiné uvedl: „Zedník N. byl nalezen včera ráno na půdě svého domku. Jeho manželka zjistila také nepřítomnost sedmiletého syna Jindřicha a po dlouhém hledání bylo tělo chlapce nalezeno též na půdě. Nešťastný hoch byl uškrcen opaskem otce a zahrabán v seně. Malého Jindříška měl rád a nechtěl si bez něho vzít život.“

Četnické vyšetřování mimořádně smutné události, které začalo hned dopoledne, bezprostředně po nalezení obou mrtvol, jednoznačně potvrdilo, že zedník N. synka skutečně uškrtil. Bezduché tělo zahrabal a sám se pak oběsil na střešním trámu. „Rodinná tragédie způsobila v místě vzrušení,“ poznamenal Polední list závěrem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.