Zranil strážné a uloupil pistoli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zranil strážné a uloupil pistoli

Lupič sebral strážnému pistoli.
Lupič sebral strážnému pistoli. (ilustrační foto ara)

Železnou tyčí udeřil v březnu 1972 do hlavy závodního strážného neznámý pachatel. K útoku došlo ve vrátnici někdejšího národního podniku Potrubí v Hospozíně na Kladensku. Strážný omdlel a zločinec mu uloupil služební pistoli i se střelivem.

V té chvíli se vracel z obchůzky další strážný. Toho ničema postřelil z právě odcizené pistole do pravé strany prsou. Pak přeřezal kabel telefonního přístroje a zmizel. O incidentu informoval denní tisk 9. března 1972. Jak uvedl, když se první z napadených strážných probral, oznámil z jiného, nepoškozeného telefonu přepadení na obvodním oddělení bývalé Veřejné bezpečnosti ve Slaném.

Již brzy poté zastavila její motorizovaná hlídka na silnici u Velvar, asi pět kilometrů od místa události, mladíka jedoucího na bicyklu. Když ho vyzvala k předložení občanského průkazu, chlapík sáhl do kapsy a vytáhl odtud pistoli! Muži zákona byli naštěstí rychlejší, odzbrojili ho a předvedli na služebnu VB. Ukázalo se, že jde o téhož muže (21), který v Hospozíně zranil oba strážné. Desperát byl zadržen, obžalován a postaven před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.