S pistolí přepadli vilu v Praze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

S pistolí přepadli vilu v Praze

Mladíci vpadli do vily se zbraněmi.
Mladíci vpadli do vily se zbraněmi.  (Ilustrační foto ara)

Drama hodné kriminálního filmového scénáře se odehrálo v březnu 1984 v Tomanově ulici na pražském Břevnově. Dva pistolemi ozbrojení ničemové tam v rodinné vilce spoutali mladíka a jeho matku. Oběma vyhrožovali, že je zastřelí, pokud jim nevydají peníze.

Když hotovost nedostali, rozhodli se počkat, až domů přijde manžel spoutané paní a otec svázaného syna. Zlotřilci do domu nevpadli naslepo. Naopak – dozvěděli se, že hlava rodiny chce koupit osobní automobil zahraniční výroby. Logicky proto předpokládali, že bude mít doma příslušný peněžní obnos. Netušili však, že jejich vniknutí do vilky náhodně sledoval jeden ze sousedů, který neváhal a zavolal Veřejnou bezpečnost. Když po chvíli zasáhla policejní hlídka, oba gauneři se pokusili utéct přes balkon. Měli smůlu a skončili s ocelovými náramky v cele předběžného zadržení. Muži zákona u každého našli pistoli. „Zadržení byli se souhlasem prokurátora vzati do vazby,“ napsal 28. března 1984 denní tisk.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.