Zabil seniora pivní lahví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabil seniora pivní lahví

Vražednou zbraní byla lahev piva.
Vražednou zbraní byla lahev piva.  (Ilustrační foto ara)

Surovou vraždu vyšetřovala v březnu 1972 kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti v obci Hroubovice na Chrudimsku. Násilnou smrtí zemřel ve svém bytě starší pán (†76). Mladého vraha (19) kriminalisté dopadli, zadrželi a posadili do cely předběžného zadržení.

O smutném případu, který otřásl nejen občany Hroubovic, ale i okolí, informoval deník Rudé právo 11. března 1972. Muž, který se zanedlouho stal vrahem, přišel do bytu své budoucí oběti spolu s mladším parťákem (16). Ze zveřejněné zprávy ovšem není jasné, zda dvojice k seniorovi byla pozvána, nebo zda do obydlí vnikla násilím. Jisté je, že mezi nimi došlo k hádce, která nakonec vedla k vraždě.

Šlo o peníze, které si chtěli »návštěvníci« odnést. Penzista na to měl ale jiný názor a žádné bankovky vydat nehodlal. Starší z mladíků pak během slovní půtky nečekaně popadl prázdnou lahev od piva a vší silou udeřil svého odpůrce do hlavy. Stařík byl bohužel na místě mrtvý. To oba teenagery vyděsilo, a tak z bytu utekli, aniž by něco odnesli. Východočeští kriminalisté vraha poměrně brzy zadrželi, obvinili z vraždy a putoval před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.