S prasklou lebkou probodl bratrance | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

S prasklou lebkou probodl bratrance

Muž dostal do hlavy polenem a chtěl se pomstít.
Muž dostal do hlavy polenem a chtěl se pomstít.  (Ilustrační foto ara)

Vlastního bratrance Jana B. zavraždil nožem mladík Michal B. Stalo se to v lednu 1928 v obci Velká Turica na bývalé Podkarpatské Rusi. Byla to odveta za úder dřevěným polenem, kterým Jan napadl Michala na dvoře hostince, kde se konala taneční zábava.

﷯Na nedělní tancovačce ve Velké Turici se ve velkém pila pálenka i líh. Jan B. hojně popíjel a nevšímal si své tanečnice. Ta proto věnovala svou přízeň jeho bratranci Michalovi. Když pro dívku přišel očividně opilý Jan, odmítla s ním jít na parket.
Denní tisk případ popsal 18. ledna 1928. „Jan se vytratil na dvůr, našel pořádné poleno, vrátil se do lokálu a praštil Michala vší silou do hlavy,“ psal deník Večerní list. „Napadený s prasklou lebkou opustil místnost a doma vzal kuchyňský nůž. Na půdě otcovského domu našel Jana spícího a vrazil mu nůž do hrudi. Smrt nastala okamžitě,“ pokračoval deník. Vrah, sám těžce zraněný úderem polenem, uprchl do lesů okolo obce. Druhého dne ho ovšem četníci vypátrali, obklíčili a pak zatkli.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.