Klučina zastřelil kamarádku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klučina zastřelil kamarádku

Mladík nešťastně zabil dívku, která se mu líbila.
Mladík nešťastně zabil dívku, která se mu líbila. (ilustrační foto ara)

Přesně rok a měsíc po skončení druhé světové války, 8. června 1946, přinesl deník Svobodné slovo velmi smutnou zprávu. V Hluboké u Žamberka na východě Čech ukončila vypálená kulka život školačky E. D. (†13).

Žákyně měšťanské školy si hrála s partou dalších dívek i chlapců na prostranství v obci. Jeden z klučinů na chvíli odběhl a vzápětí přinesl ostře nabitou pušku. Chlapec pušku přiložil k líci, na dívku, která se mu líbila, žertem namířil hlaveň a řekl hlasitě: „A teď tě zastřelím!“ E. D. se lekla a snažila se uskočit za strom. Než to však stačila udělat, kluk skutečně neopatrně stiskl spoušť zbraně a střela zasáhla školačku tak nešťastně, že na místě zemřela. Tragickou událost a míru zavinění vyšetřovaly orgány nově vzniklého Sboru národní bezpečnosti. Výsledek jejich šetření není znám. V prvních poválečných letech ale šlo bohužel o relativně častý typ tragédie . Mezi lidmi bylo z neklidných dob mnoho zbraní.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.