Udusila seniorku peřinou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Udusila seniorku peřinou

Žena zemřela ve své posteli.
Žena zemřela ve své posteli. (Ilustrační foto ara)

 Dýchánek dvou starších dam se zvrhl v brutální mord. Bezbrannou stařenku (†81) z Prahy-Libně zavraždila počátkem února 1972 její kamarádka (51).

K seniorce přišla vražedkyně na »přátelskou návštěvu« a kus řeči. Bohužel se brzy začaly hádat kvůli rozdílným názorům na společné známé. O třicet let mladší příchozí »při síle« rozčílily pádné argumenty domácí paní natolik, že důchodkyni poslala na věčnost. Deník Rudé právo 4. února 1972 napsal: „Hostitelku návštěvnice udeřila několikrát do hlavy a do obličeje. Pak starší ženu povalila na postel a hlavu jí zamáčkla obličejem do peřiny. Tak ji držela několik minut, což stačilo k tomu, aby se starší žena přestala bránit a dýchat.“ Když útočnice zjistila, že se stala vražedkyní, nedala se na útěk. Naopak došla do služebny tehdejší Bezpečnost a k činu se doznala. Tato skutečnost byla v následujícím trestním řízení vzata v potaz jako polehčující okolnost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.