Nádeník zavraždil statkáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nádeník zavraždil statkáře

Statkář zemřel násilnou smrtí.
Statkář zemřel násilnou smrtí. (Ilustrační foto ara)

Násilnou smrtí zemřel v květnu 1946 statkář B. ve Stehelčevsi na Kladensku. Důvodně podezřelým ze spáchání vraždy byl od samého počátku nádeník Jaroslav U. Ten ovšem ze Stehelčevsi zmizel a orgány tehdejšího SNB po něm vyhlásily pátrání.

Dva týdny po vraždě, která v obci a jejím okolí vyvolala mimořádné rozhořčení, se ve středních Čechách roznesla zpráva, že muži zákona vraha statkáře B. zatkli v Račicích na Rakovnicku. Ve skutečnosti tam ovšem v poutech skončil jiný pachatel jiného trestného činu. Jaroslava U. dopadli detektivové SNB za další týden. Před spravedlností prchal celkem tři neděle.  Deník Svobodné Slovo 7. června 1946 napsal: „Pachatel vraždy neunikl. Byl poznán v Berouně, když tam chtěl jít do kina na filmové představení. Po zjištění jeho totožnosti se Jaroslav U. k vraždě statkáře B. přiznal. Pak ihned, ještě v noci, byl dopraven z Berouna k soudu do Kladna.“ Motivem vraždy byl zřejmě finanční profit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.