Zřítila se do šachty výtahu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Zřítila se do šachty výtahu

Žena našla smrt na dně výtahové šachty.
Žena našla smrt na dně výtahové šachty. (ilustrační foto ara)

Noční můra každého, kdo jezdí výtahem. Dveře se otevřou, ale kabina tam není a zamyšlený člověk vykročí do prázdna. Přesně to se stalo v únoru 1984 ženě v Rokytnici nad Jizerou na Semilsku.

Tragickou nehodu vyšetřovali kriminalisté někdejší Veřejné bezpečnosti. Ve výtahové šachtě tam zcela zbytečně vyhasl život jedné nešťastnice. K neštěstí došlo v bývalém podniku Elitex a obětí se stala jeho zaměstnankyně. Ta v kritickém okamžiku otevřela dveře výtahové šachty a spadla do hloubky šesti metrů. Těžkým zraněním, která utrpěla, na místě podlehla. Denní tisk 7. února 1984 informoval o příčině tragédie. Byla jí »technická závada na patrovém přepínači výtahu«.

Zda byl v této souvislosti někdo obviněn a trestně stíhán pro těžké ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti, není jasné. Zmíněná továrna fungovala v letech 1961 až 1995, vyráběly se v ní textilní stroje. Areál se později měl proměnit v relaxační a sportovní centrum. Jeho majitel ovšem zkrachoval a budova šla do dražby.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.