Místo tchoře zastřelil nimroda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Místo tchoře zastřelil nimroda

Tchoř lovcům unikl.
Tchoř lovcům unikl. (ilustrační foto ara)

Na tchoře, který už nějaký čas plenil jejich kurníky, se počátkem února 1972 v Čavisově na Ostravsku vypravili tři muži ozbrojení brokovnicemi. Škodná ovšem unikla, zatímco jeden z lovců výpravu bohužel nepřežil.

Trojice nimrodů se, jak 3. února 1972 napsal deník Rudé právo, kolem desáté hodiny večerní rozestavěla na předem dohodnutých místech. Jeden z nich ale bez vědomí dalších dvou společníků místo opustil a přecházel na jiné. Další muž ze tmy, v domnění, že slyší přicházejícího tchoře, vypálil do kritického směru z brokovnice a zasáhl procházejícího kolegu. Žel, přímo do hlavy. Způsobil mu zranění, kterému nešťastník po převozu do ostravské nemocnice přes veškerou snahu a úsilí lékařů podlehl. Případ vyšetřovala ostravská kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti. Obvinila lehkovážného střelce z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti. Jak byl neopatrný viník tragédie nakonec potrestán, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.