Šílený švec umlátil manželku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šílený švec umlátil manželku

Vražedný nástroj našli policisté vedle mrtvé ženy.
Vražedný nástroj našli policisté vedle mrtvé ženy. (ilustrační foto ara)

Pražský švec František Č. (50) spáchal 30. dubna 1898 příšerný mord. Svou věrnou a přičinlivou manželku Františku ubil ve společném domě sekerou. Jejich dceru Josefínu (12) těžce zranil v úmyslu usmrtit ji také. Vražedný nástroj ležel v krvi vedle nebožky.

Mrtvou ženu a sotva přeživší dívku našel jejich příbuzný. Šel najisto – vrah mu totiž v dopise vylíčil vše, co spáchal. Josefína se na chvíli probrala z mdlob a policistům stihla říct, že šílené řádění měl na svědomí její otec. Toho policie dopadla příštího dne. Vypověděl, že se osudného rána pohádal s ženou, a proto ji ubil sekerou. Chtěl zabít i dceru, aby ji prý nečekal osud sirotka a dcery vraha. Lékaři se shodli na tom, že František Č. je šílený, a proto ho čekal pobyt v psychiatrické léčebně.

O dívku se postarala Kongregace chudých děveček Ježíše Krista. Nečekaně se ale znovu ocitla v ohrožení života. Její otec z léčebny utekl a snažil se dceru najít. Znovu s cílem zabít ji, aby nemusela žít se stigmatem vrahovy dcery. Když byl švec polapen a odvezen zase do blázince, tři roky »sekal latinu« a pomáhal v kuchyni. Tam se ale jednou zmocnil nože a útočil na personál i pacienty. Nakonec svůj život ukončil sám. Podřízl si hrdlo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.