Řízl se o střep a vykrvácel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Řízl se o střep a vykrvácel

Střep muži proťal tepnu.
Střep muži proťal tepnu. (ilustrační foto ara)

O střepy skleněné výplně dveří se na pražském Karlově náměstí počátkem srpna 1969 vážně poranil rozzuřený muž (†41), který výplň sám ve vzteku rozbil. Následkem zranění nešťastník bohužel vykrvácel a zemřel.

Dobový denní tisk informoval o tragické události 6. srpna 1969. Jak napsal, došlo k ní v pondělí večer v bytě na Karlově náměstí, kde se strhla hádka mezi zmíněným Pražanem a jeho družkou. Těm dvěma to už nějaký čas neklapalo a spory a fackovačky mezi nimi nebyly žádnou zvláštností.

Osudného dne žena před chlapíkem raději utekla a zamkla se v pokoji. Muž jí přikázal, aby dveře okamžitě otevřela, jinak že se stane neštěstí. A vskutku, jako by ho sám přivolal... Když družka odmítla jeho příkazu uposlechnout, zuřivec praštil rukou do skleněné výplně, aby se tudy dostal za ní a mohl ji »ztrestat«. Byla to ovšem jeho osudová chyba. Skleněný střep přeťal jednu z jeho životně důležitých tepen a Pražan namístě vykrvácel. Přivolaný lékař záchranné služby už mohl udělat jediné – podepsat úmrtní list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.