Rodiče týrali pětiletou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rodiče týrali pětiletou

Děvčátko zažívalo peklo.
Děvčátko zažívalo peklo. (iStock)

Hněv a opovržení veřejnosti vyvolala 11. února 1972 zpráva v tisku o tom, že rodiče předškolačky (5) z Vikantic na Šumpersku odjeli na Slovensko a nechali dítě doma v nevytápěném bytě. Holčička tam strávila čtyři hrůzyplné dny, než se ji odtud podařilo vysvobodit.

V nemocnici šokovaní dětští lékaři zjistili, že dívenka měla na tělíčku jizvy a šrámy a na končetinách dokonce omrzliny druhého stupně. Vážila pouhých 14 kilogramů, tedy skoro o pět méně, než by mělo průměrně vážit pětileté děcko ženského pohlaví. Kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti v Šumperku zahájili proti oběma rodičům trestní stíhání pro trestné činy týrání a opuštění dítěte. Zjistili, že dívenka byla v lednu hospitalizována v nemocnici. Hned poté, co se vrátila domů, ji otec i matka mizerně živili, surově ji bili, nechávali ji spát na holé zemi a trýznili i jinak. Pokud jde o opuštění dítěte, obvinění tvrdili, že holčičku měla po dobu jejich nepřítomnosti opatrovat sousedka. To se ale nestalo a dívenka strávila ve vymrzlé místnosti sama devadesát děsivých hodin. Jak byli suroví rodiče potrestáni soudem, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.