Mučil nevlastního syna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mučil nevlastního syna

Tyran bil dítě hadicí.
Tyran bil dítě hadicí. (ilustrační foto ara)

Příšerné dětství prožíval zoufalý školák (13) ze severočeských Teplic. Jeho otčím K. S. ho »vychovával« způsoby, ze kterých běhá slušnému člověku mráz po zádech.

Když se jeho matka vdala za K. S., klučina netušil, jaké peklo mu jeho »nový tatík« připraví. Podle informací, které zveřejnil 13. května 1966 tehdejší deník Rudé právo, surovec nešťastného chlapce trestal za sebemenší prohřešek, ale často i zcela bezdůvodně. Bil ho nemilosrdně gumovou hadicí a také dřevěnou sukovicí. Na noc ho přivazoval k posteli nebo i ke stolu kovovým řetězem, který uzamykal visacím zámkem. Chlapec si tak v nočních hodinách nemohl ani odskočit na záchod.

ak dlouho musel školák tyhle hrůzné praktiky svého nevlastního otce snášet, Rudé právo neuvedlo. Oznámilo však, že okresní soud v Teplicích »krkavčího otčíma« v květnu 1966 po zásluze odsoudil k nepodmíněnému odnětí svobody ve věznici s ostrahou, a to na dva roky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.