Manžela uškrtila vázankou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Manžela uškrtila vázankou

Vražedným nástrojem se stala kravata.
Vražedným nástrojem se stala kravata. (Ilustrační foto ara)

Vší silou utaženou pánskou vázankou uškrtila dne 23. června 1946 ve svém pražském bytě jistá Anna K. (45) svého manžela Josefa K. Vraždě předcházela pořádná hádka.

Bylo to manželství, které nemělo být nikdy uzavřeno. Anna a Josef se k sobě prostě nehodili a společný život se stával stále víc jen vzájemným trápením. Nakonec přišla žádost o rozvod. Kdo z těch dvou ji podal, dnes už nezjistíme. Jisté je, že Anna přežila, kdežto Josef odešel na věčnost.
O případu informoval deník Svobodné Slovo 25. června 1946. Anna během jedné z mnoha hádek, které mezi těmi dvěma byly vlastně na denním pořádku, přehodila stále ještě manželovi nečekaně kravatu přes hlavu kolem krku a začala ji pevně utahovat. Proti tomu neměl Josef žádnou šanci, ledaže by se vázanka přetrhla. Ale to se nestalo a nešťastník zemřel na následky »udušení z uškrcení«, jak zněl závěr lékařské zprávy. „Pachatelka, která se po činu sama přihlásila policii, byla zatčena,“ napsalo Svobodné slovo. Zda a jak byla soudem potrestána, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.